Boktips

Baddaren

Hej vännen, nu är det väl ändå dags för ett nytt boktips?

Jag har sträckläst Emma Hambergs ”Baddaren”. En underbar känsla i boken men jag fick ge den något kapitel för att komma in i berättelsen om de härliga karaktärerna. Baddaren handlar om Maja som startar en simskola för vuxna. Miljön är en ö med ett slott som Maja och hennes man konstnären äger. Det kommer tre personligheter till simskolan med olika anledningar till att delta i simskolan.

Det är den första boken som jag kunde se i filmform från första sidan. Jag såg vare scen framför mig, jag såg en sommarfilm med mycket värme, kärlek och humor. Att boken inte redan är en film är ett stort mysterium för mig. Jag ser det som en ny Änglagård. Underbar!

Jo, den får 4 simborgarmärken av 5 möjliga.
Det sista märket får Emma Hamberg när filmen kommer ut som nästa års svenska sommarfilm.
När vi var i Polen gav jag bort den färdiglästa boken till en svensk tjej, för jag tycker att fler måste läsa den. Hon lovade mig att i sin tur ge bort den till någon okänd person. Gör det du med, ge bort din bok till någon annan, dela med dig av det du tycker om.

18 svar till “Baddaren

 1. Åh, den låter mysig.
  Att ge bort böcker är en bra ide. Jag känner ju inte så många andra svenskar här på Sicilien, men ungefär en gång om året brukar vi ha en bokbytarfika.
  Har sett att dom har startat upp ett projekt på ikea där man kan registrera sig och lämna böcker i en bokhylla i restaurangen, sen kan man tydligen följa boken och se var den hamnar. Ska testa det nästa gång jag åker dit.

  1. Fnulan skriver:

   Mysigt!!! SKulle vilja ha något sånt här med! Kramen bästa

 2. Det här systemet använder dom sig av på IKEA, vem som helst i hela världen kan använda det och man kan följa var boken hamnar genom ett id-nummer som man skriver in i boken innan man lämnar bort den.
  http://skorpanloppan.blogspot.it/2014/07/skona-sondag.html

  1. Fnulan skriver:

   Så himla skoj!! TACK för tipset!!!

 3. piccole cose skriver:

  Jag älskade Baddaren!!! Sträckläste den på en dag faktiskt, en het sommardag för fyra år sedan i Stockholms skärgård. Helt underbar bok! Har själv just avslutat Minding Frankie av Maeve Binchy. Supermysig bok den också. Kram

  1. Fnulan skriver:

   Jaaaaaaaaa den är gudomlig!!! Tack för tipset!!! Kram

 4. Sarah skriver:

  Visst va det en mysig bok, jag läste den själv i början av sommaren. Håller med dej om att den är filmisk, hoppas hoppas verkligen att de filmatiserar den. Jag kan mycket väl se Alexander Skarsgård i rollen som ”Alex” och Lena Endre som ”Maja”….

  Ha en fin dag! Kram

  http://www.ytaodjup.blogg.dr

  1. Fnulan skriver:

   HAHAHHAA samma som jag!!! Sen såg jag Sven Wolter som mannen, Ewa Röse som Karin =)))

 5. Jenny skriver:

  Började läsa den men la undan den ganska snabbt..kanske ska ge den ett försök till och sedan lämna vidare 🙂

  1. Fnulan skriver:

   NEJ börja om!!! Som jag skrev, något kapitel in i boken behövs!

 6. Jag har denna boken hemma. Fick den av Emelie (undermyumbrella) genom en vinst inne hos henne. Ska bli spännande att få läsa den 🙂 Just nu läser jag Djävulen bär prada. Kram!

  1. Fnulan skriver:

   Läs den!! Underbar!!

 7. I mitt huvud skriver:

  Jag tyckte mycket om den boken!! Och jag skickar alltid mina böcker vidare, antingen till vänner eller lämnar dem i tunnelbanan eller på nåt café. 🙂

  1. Fnulan skriver:

   Trevligt att göra så :)) Kram

 8. Sofia skriver:

  Jag läser aldrig bäcker i princip. För jag saknar tålamodet att sitta ner, men när Vi hyrde stuga här i början på
  Sommaren och det regna varje dag så tänkte jag att jag skulle ge denna bok en chans.
  Jag kunde inte sluta läsa! Den va fantastisk!!!!

  Vill också se den på film!! Underbar!!

  Ha en fortsatt härlig sommar!

  Ps! Har du/ni provat dressin cyklingen nere vid er i veberöd?
  Och isåfall är det bra?

  Kram Sofia

  1. Fnulan skriver:

   Hej Sofia!
   Jag visst är den bra och hade blivit en FANTASTISK film!
   Nej jag har inte prövat men alla som gjort det säger att det är så himla roligt. Mitt tips är att ni fikar på Systrarna på Solhjulet som ligger i anslutning till dressinens vändpunkt.
   Kram och detsamma =)

 9. Anna skriver:

  Jag gillade också Baddaren skarpt! Riktigt underhållande och fin bok. Emma Hamberg är något av en idol 🙂

  1. Fnulan skriver:

   Jaaa eller hur! Jag måste läsa mer med Emma!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.