Familj

Finbjudning

När du läser detta har vi fingäster =) Mannen har lagat mat hela dagen, det blir Italiensk potatiskaka, entrecote som marinerats i fyra dagar, smörslungad svamp, glaserade rotfrukter, sparris och rödvinssås. Till efterrätt har jag gjort en snäll variant av marängtårta som jag hittade på ViktVäktarnas forum.

SUPERLÄTT!
1 förp. Marabou Dajm
1 marängbotten (färdigköpt…)
4 dl blåbär
4 dl vaniljvisp
Vispa vaniljvispen hårt i cirka 3 minuter. Hacka chokladen och blanda i smeten. Häll allt i en form med löstagbar kant (kolla storlek mot marängbotten). Över såsen lägger du marängbotten upp och ner. Frys i några timmar och plocka fram en stund innan servering och vänd upp på ett fat och på med bären. 
Mmmmmmmmmm detta är 8 portioner och en portion kostar 4pp

Jag glömde kolla storleken på formen….. hoppsan

Entrecote när den är som bäst…. Lång marinering och sedan i lergrytan!

Nu är det bara vinet och gästerna som saknas

6 svar till “Finbjudning

 1. Eva Forsberg skriver:

  Hejsan. entrecoten lät ju gudomligt gott! gärna ett recept TACK!

  1. Fnulan skriver:

   Det ska jag (mannen….) fixa =)

 2. Ewa skriver:

  Hej Fnulan! Tycker din blogg är stört skön;) Du bjuder verkligen på dig själv! Nu hänger jag på med viktväktarna;) Kram Ewa

  1. Fnulan skriver:

   TACK Ewa, vad glad jag blir, fint av dig <3

 3. sofia208 skriver:

  Nu sitter jag här och dreglar ner min iPad, tack för den mat-Fnulan 😉

  Puss!

  1. Fnulan skriver:

   Hahhaah bara att laga =))) Kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.