Familj

Min favoritmiddag

God kväller. Nu har jag sovit ett par timmar på soffan så nu kan vi nog ha party hos mig i natt. Nej jag somnar nog igen, utan problem. I morgon blir det ett besök hos farbror doktorn minsann. Jag kan behöva lite av Pippis krumelurpiller.

Ikväll så bjöd jag mannen på mitt favoritrecept på crêpes med svampstuvning. MUMS fillibabba vad gott det är.

Jag har ju inget recept men jag gör ungefär såhär:

Två burkar svamp får mjukna i en kastrull med margarin i cirka 10 minuter. Under tiden gör jag en vanlig pannkakssmet med lite extra salt i och tjockare än vanligt.

När svamparna är härligt bruna strör jag över mjöl (cirka 3 msk) och rör om jättefort och häller på mjölk (cirka 3 dl). Låt det puttra ihop sig med mycket omrörning. Vill du så kan du ha grädde i istället för mjölk, ta då hälften av båda. Tillsätt mer mjölredning eller mjölk om det behövs. När det är en härlig gegga så tar jag i coloritsoja, salt och vitpeppar. Smaka av massor!

Sen tar jag pannkakorna och lägger i några skedar stuvning, rullar i hop, lägger i en form och strör över riven ost. Därefter åker det in i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått en härlig färg. ÄT och ta hand om disken, för det blir det mycket av när man tillagar denna rätten…

Åh det är så gott!! Eller varför inte göra varma mackor i ugnen med stuvningen istället? Lite mindre jobb än att göra pannkakor.

 

 

6 svar till “Min favoritmiddag

 1. D. DeMarkey skriver:

  wow det där såg ärligt talat riktigt gott ut!! Mums vad mat kan vara och se gott ut. Blir spännande att se vad dietisten eller kostrådgivaren kommer att tipsa mig på måndag.. då börjar jag träna med MammaFitness/Olga Rönnberg.. späääännnande och nervöst, gick ju ner 10 kg med henne förut. Hoppas jag losar dom sista 10 med henne igen. 🙂

  1. Fnulan skriver:

   ååååååååååå berätta!! Men du skriver väl om det på bloggen? Puss

 2. Therese skriver:

  Nasonex(kortisonspray) är det bästa mot onda bihålor, det plus att skölja bihålorna med koksalt!

  1. Fnulan skriver:

   Tack!!! Men nu har jag fått kortison och penicillin så det känns bra. Kram

 3. I mitt huvud skriver:

  Å, vad gott!! det var hur länge sen som helst som jag gjorde crepes. Det är ju lite bök, men oh, så gott!

  1. Fnulan skriver:

   Ja skitbökigt men skitgott! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.