Familj

Recept på ”Rabbemos”

Hu vad arg jag varit, men tack som f*n för eran hjälp med anmälningar och stöttningar. En person har dock översatt texten till bilden på Mira och det står ”Vacker som en ängel”, inte så farligt som någon annan skrev men korten är fortfarande på hans sida. Fortfarande stört….

Igår åt familjen potatismos, jag ÄLSKAR verkligen det men var hungrig och pointsen hade inte räckt så jag gjorde en ”Rabbemos” variant till mig. Ja det betyder rotmos på svenska, Herregud så gott det blev, mycket och billigt!

2 morötter
2 potatisar 3 pp
2 stora palsternackor
1 msk flytande margarin 80 % 3 pp
ca: 0,5 dl mellan mjölk 1 pp
Muskotnöt, svartpeppar och salt.

Koka rotfrukterna och mosa till mos med det andra och ÄT! Detta blev cirka 2 portioner och fantastiskt gott! Sammanlagt 3,5 pp/portion och till det åt jag kycklingkorv.

8 svar till “Recept på ”Rabbemos”

 1. Jeanette skriver:

  Åhhh, tusen tack för recept! Ska inhandlas och tillagas i veckan, såååå gott!

  1. Fnulan skriver:

   Var så god och smaklig spis =) kramen

 2. Camilla W skriver:

  Det sjuka är att man inte kan få förklara för det dära Facebook VARFÖR man anmäler. Det fattar man ju att bilderna inte är kränkande, eftersom det är vackra bilder – MEN DE ÄR JU INTE HANS! Dumma FB.
  Har du varit i kontakt med honom? Mailat honom och bett honom (på engelska) att ta bort bilderna?

  Kram.

  1. Fnulan skriver:

   Nej visst vill man ta telefonen och ringa till dom och säga att dom är idioter. Men det är väl jag som är det som lagt ut korten från första början. Skitstövel är vad han är den där…!!! Jag har skickat 100000 meddelanden typ KRAM

 3. Kerstin skriver:

  Hej!
  Det var länge sen som jag åt ”rabbegröd”. Det får det bli en dag! Jag vill gärna tipsa om Viktväktarnas wienerkorv om du inte har provat dem. Min absoluta favoritkorv, 2 propoints. Tillagar dem i ugnen då de spricker så lätt vid stekning.
  Hoppas det är bättre med bihålorna! Kram Kerstin

  1. Fnulan skriver:

   Åh tack för tipset Kerstin det ska jag testa!! Kramen och det börjar kännas bättre nu! ÄNTLIGEN! Tack

 4. Laila skriver:

  Bästaste Fnulan,
  Första gången jag kommenterar. TACK för en ärlig o härlig blogg, läst läänge o det är väl ett betyg gott om något.
  Nu blev jag ju så sugen på ditt ”rabbemos”. Undrar bara, ingen kålrot??
  Bamsekram,
  Lailal

  1. Fnulan skriver:

   Tack!! Vad roligt att du skrev nu i alla fall. Det är alltid roligt att få läsa när ni väl skriver.
   Nej jag hade ingen kålrot hemma men det gick jättebra nu.
   Stort tack för Dina fina ord

   Puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.