Om ni som inte bor i Skåne kunde vara där och se nu när rapsfälten alldeles utblommade och det gula är så gult så det nästan gör ont i ögonen. Åh vad vackert det är trots min ihärdigt rinnande näsa.. När vi stod där bland detta gula guld förra veckan så var jag så himla stolt som skåning. Peter Englander, trädgårdsarkitekt, kom och berättade med kärlek om hur stolta vi ska vara att Unilevers produkter tillverkas i Sverige som faktiskt innehåller raps som grott och skördats på våra Skånska marker. [caption id="attachment_31941" align="alignnone" width="1000"] Här står Peter och jämför Skånska idyllen med Medelhavet, inte illa direkt. Och så gjorde han ju världens första krans på raps, ganska lyckat =)[/caption] [caption id="" align="aligncenter" width="1920"] Sen fick vi vara med om en riktigt rolig grej, göra vårt egna margarin.[/caption] [caption id="attachment_31944" align="aligncenter" width="600"] Eva Skoog från Unilever visade hur man gör sitt eget margarin på ett fåtal och naturliga ingredienser. Eva berätta att det viktigaste ur Livsmedelsverkets rekommendationer är att begränsa intaget av mättat fett och ersätta med omättat- Det gör du lättast genom att byta ut kött mot fisk och smör med margarin och olja.[/caption] Vill du äta klimatsmart? Välj då mat DIREKT från växtriket istället för mat från djurriket. Enligt de studier och den forskning som finns när det gäller jämförelsen mellan margarinets och smörets klimatpåverkan så blir detta tydligt. Margarin bidrar med hälften så mycket energiförbrukning, övergödning, marknära ozon och försurning som smör. [caption id="attachment_31945" align="aligncenter" width="1000"] Margarin, Flora, är en ren och naturlig produkt som innehåller flera nyttiga oljor (rapsolja och andra vegetabiliska oljor). Du kan göra ditt eget margarin på bara fem ingredienser som vi fick testa. Och japp, det smakade riktigt gott![/caption]