Bloggevent

Himmelskt

Hej vännen! Överlever du studentveckan? Jag gör. Lite si så där med min ViktVäktarmeny bara… Oftast är det dock bufféer så det underlättar massor. Det svåra är att minnas allt bara…

MEN, en dag då jag åt för glatta livet och inte ångrar mig sekund var när vi blev bjudna på den fantastiska Gourmetdressinmenyn. Det mest spännande är att menyn kan variera efter vad de lokala producenterna har att erbjuda.

Håll i dig för du kommer att dregla ner längs fotknölarna… Det gjorde jag…. Här är grundmenyn:

Stoppet på Skogsdungen
Danskeråg (Smaksak) rökt lax fiskröra (The Lodge)
Skivad nypotatis med sill (The Lodge)
Yoghurtbollar med inlagd squash (Hällestad)
Skogschampinjoner ( Hällestad) med ramslökspesto (Brännerietsgård) & halv coctailtomat (vikens)
Spickeskinka från Olinge på majsknäcke (The Lodge)
Donna (Skånemejerierna) i bitar
Ostpinnar (Smaksak)
DRYCK: Äppelmust, Redig lättöl & vatten

Min favorit första stoppet blev äppelmusten, ostpinnarna och fiskröran

Här står Eva och berättar och varje enskild producent och råvara. Jag fick så många nya favoriter så jag vill åka runt till alla jag!

På stopp två mitt i spåret var det spännande smaker i en konstig (god) kombination! En kall grön ärtsoppa från The Lodge som toppats med Franskt ciderbubbel från Kivik (alkoholfritt). Så himla gott och annorlunda!

Stopp tre; MUMS!! MUUUJUUMS Säger jag bara! Detta är mitt favoritstopp om jag måste välja och här går det inte att ta ut en favorit. JO… äppelchutneyn var gudomlig!!
Övedskloster korv (Angus, calvados & senapskorn) med äppelchutney (Sövde)
Rökt vildand med heta & söta rödbetsmarmelad (FoodArt Goagård) på crostini (The Lodge)
Ingelsta kalkonkorv
Tomat med getost (goa gård)
Rökt fisk på grovt bröd (Smaksak)med äpple & pepparotkräm (The Lodge)
Rotfruktspotatis
DRYCK : / öl från Lundabygdens bryggeri LOVED IT

Visst är det vackert… Och rätt som det var tutade en traktor förbi oss =)

Fjärde stoppet var ”grillstoppet”. Här stod Annika proffsigt och agerade grillmästare

Angus (från Tolånga 17)
 Pigan (korv från Toftebo)
 Hallumni (Nablus)
Portobello (Hällestad) med vitlöksolja och gratinerad ost (skånemejerier),
Surdegsbröd (Smaksak)
Tomatsalsa (lök,vitlök,olivolja, coriander) (The Lodge)
Böndippa på gulaärtor (vitlök, citron, rosmarin & timjan) – Marie gör
Potatis (The Lodge)
Sallad med tomat o gurka(The Lodge)
DRYCK: Da vinci, Äppelcider & Vatten

Favoriten här blev surdegsbrödet med halloumin och musten från Kivik…. jag tok-gillar grillat så.. Och ärligt, här började magen säga STOOOOPP!!!

Sista stoppet, tack gode gud för det… Till och med jag som är delikatessgris orkade knappt se åt de goda bakverken. Men fatta grejen, ”himmagjord” hallonsaft från Hallontorpet! ÅÅÅÅ himmelrike..

Alla fotade såklart =)

Kaffe (Sandby kafferosteri) MUMS vad gott!!!
Havstorn te (Borgeby Kryddgård)
Hallonsaft (Hallontorpet)
Shortbread, Biscotti & petit choux med Sandby kaffe kräm

 Ja, sen dog jag matkoma döden……

Jag kan inte länka till allt, men det är med stolthet som Veberödsbo jag kan säga att Smakvandring och deras ”Gourmetdressin” är en FANTASTISK upplevelse för alla sinnen!
Det är värt varenda krona och sekund att göra denna utflykt. Helt underbart! Ja detta blir ett minne för livet och ju mer jag tänker på det, ju mer vill jag göra det igen, magiskt och så nära Veberöd. Stolt… Skitstolt och mätt…

6 svar till “Himmelskt

  1. Diana (La Madre) skriver:

    underbara bilder!! ser ut att ha vart kanonhärligt.

    1. Fnulan skriver:

      Ja gud ja!! Kram

  2. madelena skriver:

    Så gott det såg ut, men ur viktväktarsynpunkt… Nja 😉 Däremot måste du ha skrapat ihop en del AP va? 🙂 Det kanske gick på ett ut i slutändan ändå?

    1. Fnulan skriver:

      Hahha nja inte i ViktVäktarsynpunkt precis

  3. Jenny skriver:

    Inet för att jag tycker din blogg brukar vara ointressant, men detta inlägg gillar jag så, matglad om jag är 😉 Verkar vara både gott och mysigt. Kram

    1. Fnulan skriver:

      Hhahaha puss!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.