Ålborg

Sista dagen i Ålborg

Sista dagen i Ålborg (Aalborg) blev ingen besvikelse heller. Som tur var vaknade jag utan huvudvärk och kunde njuta de sista timmarna med världens bästa tjejer. Och denna dag skulle börja med ett besök på Aalborg Chokoladen. Det ville jag INTE missa….alborg1

Denna lilla chokoladpralin till fabrik har funnits i 10 år. Efter sex månader i garaget köpte John Aslak produktionen och det var han i egen hög person som tog emot oss. John berättade att han äter choklad varje dag och att det bara finns sånt han gillar i fabriken. Jag ser inget problem med det =)

alborg2

Asså ärligt, den doften man möts av när man stiger in i fabriken. Den är ”to die for”. Herre min heliga skapare, detta måste vara himlen?

alborg5

Vi fick testa att göra egna ”Flödebollar”

alborg6

alborg9

MUMSIGT

alborg11

Jag valde lakritsströssel på mina. Botten var marsipan nu inför jul

alborg12

Asså denna lilla boll…den är åååå såååå god!!!! Det är hallontäcke, vit choklad och flytande lakritskräm inuti. Kan man få en låda?

alborg13

Det startade som ett kul projekt i ett garage men har idag 200 återförsäljare och en butik i centrala Ålborg.

alborg14

Sist var det dags att besöka Kunsten som är Aalborgs konstmuseum som just nyöppnat efter 1½ års renovering för 150 miljoner DKK. Här fick vi njuta av den stora byggnaden i italiensk marmor och allt är inrett utanpå och innanför av konstnären som skapat Aalto vasen, Alvar Aalto. Så att bara komma dit är en upplevelse i sig.

alborg15

Detta gillade jag, konstnären gillade inte det hen målat och vände alltså på tavlan och målade på andra sida också =) Såhär löste man problemet så att man kunde få se båda sidorna.

alborg16

Det är en lekfullt och inspirerande miljö som passar både barn och vuxna.

alborg18

Här blandar sig all form av konst, statyer, glas, målningar, aktivitet och massa annat! Kunsten har lagt fokus på att alla ska kunna förstå och njuta av konsthallen, även om du (som jag) saknar kunskap om konstnärer och konst.
Jag måste säga att bara att vara i hallen var en upplevelse!

alborg20

alborg23Läckert…. Och dessa tavlor tillkom på plats och med publik med utställningen Eleven Less One och är skapat av Michelangelo Pistoletto (f. 1933). Så himla coolt!

15226443_10154651723614000_1036112072_n

Kunstens Café Aalto, här avslutade vi vår Ålborgsresa med en fantastisk lunch!! Det är otroligt att ett konstmuseum kan ha så hög klass på restaurangen! Detta skulle kunna vara menyn på vilken lyx restaurang  som helst! Ett glas vin, otroligt fin service och otrolig mat fick bli ett perfekt avslut.

Jag har provat Danmark många gånger som du vet och jag blir mer och mer övertygad om att danskarna är lyckligare än oss svenskar. Deras avslappnande sätt till livet borde vi alla ta efter.
Detta är landet som var först med att acceptera homosexuella äktenskap och adoptioner, de hade världens första kvinnliga präst och faktiskt även det land som var först med att acceptera porr =). Deras attityd till livet är enkel- lev, njut och älska!

Jag ska flytta till Danmark… Och med all säkerhet Ålborg!

All information du kan behöva för att bli lika förälskad som jag i Ålborg hittar du på Visit Aalborgs hemsida.

2 svar till “Sista dagen i Ålborg

  1. Maria skriver:

    Wow ser underbart gott ut!! 😍 Har bott i Köpenhamn men aldrig besökt Aalborg. Nu finns det en anledning 😋😄

    1. Fnulan skriver:

      Ja gud ja, ÅK!! Supermysig stad!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.