Aleris Plastikkirurgi

Plastikoperation två veckor efter

Plastikoperation, idag är det två veckor sedan jag skrev in mig på Aleris Plastikkirurgi igen. Det var dags för att ta bort hundöronen för min del och Cornelia skulle rätta till ett implantat som inte ”trillat” ner som det skulle (Cornelia har sagt att jag får skriva om det). Hundöron kan du få när du gör en bröstförminskning som jag gjorde. Det är som att det blir extra hud som ligger över ärret. Jag fettsög också i området för bästa resultat.

Både mor och dotter gjorde sina korrektioner gratis eftersom det ingår i den första operationskostnaden.
PlastikoperationNär du ska göra en plastikoperation börjar förberedelserna redan två veckor innan. Då måste du sluta med vitaminer och annat. Kvällen innan ska du duscha hemma med till exempel Descutan, sen lägger du dig med rena sängkläder och kläder. På morgonen så gör du samma dusch en gång till. Du får inte ta deo, parfym eller något annat. Glöm inte att det är fasta från klockan 12 på natten.

Sen är det dags <3

Dom andra två gångerna har det pirrat i magen på operationsdagen men jag kände ingenting alls denna gången. Jag tror att det är för att jag känner mig så trygg med personalen på Aleris. Min lilla extra familj. Ja, men annars hade jag väl inte återvänt en tredje gång. Cornelias pojkvän Rasmus körde oss in och jag var allt annat än snygg. Ingen sömn, osminkad och allmänt sliten fick gänget på Aleris ta emot mig. Jag hade inte ens parfym för guds skull.

8:30 blev vi inkallade och proceduren kör igång med en gång. Du får byta om till morgonrock och snyggtofflor i ett omklädningsrum, jag valde det bästa skåpet, såklart med ett F på = )

Sedan tar de fantastiska sjuksköterskorna och undersköterskorna emot dig så att du får komma till en säng. Dom skrattade gott åt mig och Cornelia. Mor och dotter, sida vid sida i operationssalen. Vi kunde lika bra gjort det skaföttes. Stämningen är alltid så bra på Aleris tycker jag. Det är lite extra familjärt och tryggt.

När du fått ditt band runt handen går du igenom allt med din sjuksköterska. Din hälsodeklaration kontrolleras och allt annat som är bra för att du ska vara så trygg som möjligt.

När dom vet att du är du får du ta några tabletter i förebyggande syfte som till exempel illamående och Panodil.

När sjuksköterskorna är klara med dig kommer narkosläkaren och går igenom allt han behöver för att kunna vakta dig som bäst under operationen. På Aleris träffar du Mats och Mats. Två härliga prickar men otroligt mycket humor. Edyta jobbar också där men var ledig denna gången.

Då sätts nål och annat i din arm. När det är din tur tar du på dig din lilla operationsmössa och går in på operationssalen.

Jag var på salen cirka 9:30 så allt går ganska så fort. Då låg Cornelia redan på operation i en annan sal. Vi båda skulle ha UNDERBARA Gie som operatör.

Inne på operationssalen får du lägga dig till rätta och narkosläkaren kontrollerar så att allt är okej. Sen somnar du gott. Jag har ALDRIG varit rädd för narkosen.

Rätt som det är så vaknar du i en dimma när någon säger ditt namn. Lååååååångt bort inne i dimman typ. Det känns som att du har sovit i flera dygn. Min operation tog cirka en timme tror jag. Tidsuppfattningen är inte den bästa. Av förklarliga anledningar har jag inga bra foto från uppvaket eftersom, då var jag ju helt drogad. Jag skrattade dock när jag kollade min telefon och insåg att jag skickat en film till mina arbetskamrater. HAHAHA.

När du har vaknat till liv och slutat skaka (som jag ALLTID gör) så är det dags att försöka piggna till. Jag bad att få gå på toaletten ganska fort och då får du hjälp dit och blir vaktad. Man är gaaaaanska dallig i benen, minst sagt. När alla värden ser bra ut och sköterskorna är trygga med att du mår bra kommer MACKORNA! Asså finns det godare mackor än de efter en operation?? Och jag INGEN aning om vad detta är för ett kort… haha men gud att jag inte ens minns att jag tagit det. Anledningen till varför du måste vänta och äta är för att dom ska säkerställa att du inte behöver in på akut OP igen av någon anledning.

När du har ätit, kissat och att alla värden är bra och du känner dig så pass pigg så att du vågar åka hem, först då blir du utskriven från Aleris. Innan dess har sjuksköterskan, plastikkirurgen och narkosläkaren gjort ytterligare kontroller. Du får ditt läkarintyg samt instruktioner för hemvården. Du får också telefonnummer till din läkare om det skulle uppstå akuta problem.

Vid 15 tiden åkte vi hemåt med Rasmus. Du får aldrig köra hem själv. Men Aleris ligger precis på Malmö Arena så det är precis vid tågen! Så har du ingen som kan hämta dig så funkar det också.  Sedan fick stackaren ta hand om matlagning och allt annat.

Eftersom jag fettsög lite på ryggen när jag ändå var nersövd så fick jag ta Klexane sprutor i sex dagar för att undvika blodproppar. Jag fick äta Arcoxia i sju dagar och Panodil. De första dagarna fick jag också Oxycentin men behövde inte ta dom alla dagar.

Jag har fått en stödkorsett som jag ska bära i två veckor dygnet runt och sedan 4 veckor på dagtid. Helt okej!

Sen gäller det att ha pli på de där hemma och be om hjälp. Du ska inte bära, lyfta etc på ett tag efteråt och det är faktiskt så att din kropp utsätts för trauma när den opereras. Då måste du ge den tid att läka. Cornelia hade mer pli på sin kärlek än vad jag hade =) Mannen tvingades att jobba så Rasmus fick vara stand In men det kändes inte som att det var ett knä jag ville ligga i precis.

En vecka efter är du på återkontroll och byter tejp och ser så att allt ser bra ut. Jag har två ärr under armhålan på cirka en decimeter som måste tejpas i ett halvår. Jag har även fyra stickhål på ryggen där dom fettsög. Jag är så nöjd, men det visste jag ju att jag skulle bli! Jag har haft en del ont av fettsugningen, det sved rejält och kändes som en grym träningsvärk i en vecka. Sedan ser det ut som att du varit med i ditt livs slagsmål.

Ja, du vännen, ungefär så går det till!

Nu är jag KLAR! Nu blir det inte fler operationer för min del på Aleris. Nu känner jag mig färdig. Däremot är det något ställe jag återkommer till om jag blir trött på rynkor i ansiktet eller något annat när jag är 60-70 så är det mitt förstaval av klinik. Vid de tre tillfällen jag har opererat mig på Aleris har jag mött professionell personal med ett fantastiskt bemötande. Jag önskar att fler i vården var som dom eftersom lyhördhet, respekt för patienterna och seriositet behövs på fler ställen.

Stort TACK till er alla på Aleris, och snacka om att vi hade roligt tillsammans i vår dimma =)
Det var nog inte bara jag och Cornelia som skrattade. Ni är BÄST!!!

Vill du läsa mer om mina operationer så kan du läsa HÄR. Jag svarar gärna på alla dina frågor också.

8 svar till “Plastikoperation två veckor efter

 1. Susanne skriver:

  Alltså….jag älskar att se Rasmus hos er. Vet du om att han är/var min bonusson flera år. Hälsa och krama honom när du får lite mindre ont😘
  Ta nu hand om varandra och läk fint snyggingar😊Kram kram

  1. Fnulan skriver:

   Men åh är det sant!!! Vad roligt! Han är finast i världen och så bra för min tös. Kramen

 2. Diana skriver:

  Vilket annorlunda och kul inlägg, steg för steg. 😀
  Jag borde gå och korrigera en sak men är rädd för svaret gällande OP .. jag har nämligen fått uruselt läkekött efter mina graviditeter. Förr försvann ärren puts väck, syns inte ens idag men om jag får sår idag eller stygn eller nått så blir de mörka, fula och utåt. Så jag vågar inte ens operera mig längre. Suck 🙁

  1. Fnulan skriver:

   Men kolla med olika läkare!! Du får gärna skriva till mig på Facebook om du undrar mer!! KRAM

 3. Rosa Luxemburg skriver:

  Tror ni att skönhet och välbefinnande finns i att operera sig? Var er själv o skit i andra,operationer är bara ett sätt att bejaka andra.

  1. Fnulan skriver:

   Hej Rosa, det är väl så att vi är olika och gör detta av olika anledningar? Jag tycker att det är allas egna rätt att bestämma vad den vill göra med sin kropp. Mitt beslut hade inte med någon annan att göra än mig själv. Några gör det för att bli snyggare, några av medicinska skäl (som jag med en alldeles för tung och stor byst) eller efter en kraftig viktnedgång. Kram

 4. Sandra skriver:

  Vad härligt att läsa, jag har alltid varit orolig för operationer i alla former.
  Men detta gjorde mig lite lugnare 😀

  1. Fnulan skriver:

   Äsch ingen fara! Välj bara rätt klinik så är du trygg!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.