Barnuppfostran

Växa

Att växa med uppgiften

Visst är det svårt att backa och låta barnen växa sig stora? Jag är ibland livrädd men då är Mira den vuxna och säger till mig att hon måste få lov att träna. Hon är allt klok hon. Vi har vid några tillfällen tränat att jag går en bit bakom henne. Och gudars vad mallig hon varit då. Och herregud, jag bor i Veberöd! VEBERÖD. Vad kan hända liksom? ALLT om du frågar mig, INGET om du frågar hennes pappa och Mira själv.

I lördags ville Mira gå till biblioteket men med mitt lila-röda ansikte hade jag skrämt ihjäl alla på vägen dit så jag sade nej. Då undrade Mira vad problemet var, hon och Maja kunde ju gå själv. Nu hör det till det tar max fem minuter till bibblan från oss och där är en stor väg med rödljus att passera. Ja jag vet LIVSFARLIGT! Vad skönt att du håller med mig!

Jag ringde Majas mamma som är nästan lika harig som jag och vi pratade om det. Vi kom överens, vi skulle låta dom gå själv. Ungefär såhär gick diskussonen:
-Heter det inte att man ska växa med sin uppgift?
-Jo det värsta som kan hända är ju att dom aldrig mer kommer hem. Vi låter dom gå själv….

Och flickorna packade en ryggsäck med en telefon, telefonladdare, proviant och pennor. Allt man kan behöva om man kommer vilse.

Sedan gick dom.

Jag hade ett långt samtal innan. Akta er för bilar, cyklar, mopeder, främmande människor, godis på marken, kända människor och hundar. Håll varandra i handen, gå på trottoaren och lyssna med ögon och öron…

 

Men ÅH vad dom växte och var så lyckliga!
Och dom var tillbaka efter en timme, BIBBLAN VAR STÄNGD!!!

växa

Jag har lite andra funderingar kring barnuppfostran som du hittar under kategori Barnuppfostran!

12 svar till “Växa

 1. S skriver:

  Som mamna till en liten tjej förstår jag precis. Men jag kan inte låta bli att skratta åt tryckfelsnisse. De ska akta sig för kända människor! 😂 😂😂

  Tack , du gjorde min dag!

  1. Fnulan skriver:

   Hahah nä dom ska akta sig för KÄNDA människor också, man vet ju aldrig eller hur =)
   KRAM

 2. Jenny skriver:

  Iiiihhh, jag får lite panik! Här är det ingen som växer..jag klarar det iiiiiinnnnte!!!

  1. Fnulan skriver:

   Hahaha nä inte här heller… STOOOOOPP liksom

 3. J skriver:

  Håriga lilla mamman, jag förstår verkligen din känsla men du har inget val hon måste växa o få ta ansvar. Du har gjort det förr o tänk vilka härliga o ansvarsfulla barn det bidde 😘. Heja Mira o mamma ni fixar det här!

  1. Fnulan skriver:

   Jadå, jag är hårig jag =))) Kram fina

   1. J skriver:

    HAHAHAHA HAHAHAHHAHHHAHA, jag menade ju HÄRLIGA MAMMAN!!! hårig vet jag inte om du är ju 😉

    1. Fnulan skriver:

     Hahahah vet jag ju =) Eller som jag tänkte först ”hariga” mamma och det stämde bra med texten =) KRAM

 4. Marie skriver:

  Jag är precis lika harig som dig, men vi har också sagt att vi kanske ska börja träna på mindre egna strapatser. Det jag egentligen är mest rädd för är alla galna bilister. Vågat av dig att släppa men tänk vad dom växte, och säkerligen du själv också.

  1. Fnulan skriver:

   Ja man får ta små steg men gud så jobbigt det är… grymt jobbigt
   KRAM

 5. Sofia skriver:

  Barn klarar mer än vad vuxna tror, men jag förstår att man alltid vill kunna skydda dem.

  Jag undrar dock… om det tar 5 min till bibblan men den var stängd, vad gjorde de hemifrån i en timme då? Gjorde de Veberöd osäkert kanske? 😉

  1. Fnulan skriver:

   Hahahah ja men först hade dom kommit in, sen hade dom gått ut och sen var det stängt.. Jag misstänker att det var ”Vuxenöppet”. Vi har det så på vårt bibliotek och vuxna över 18 får komma in där utan att där är personal vissa tider. Mira sa att någon öppnat, men när dom gått ut kom dom inte in igen. Om jag går med Mira så tar det fem minuter, men tjejer i den åldern…. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.