Allmänt

Städhjälp?

Stackars vår fantastiska städhjälp Ben!

I torsdags var vår städhjälp, Ben hos oss som vanligt och fick städa upp efter oss. Han har varit hos oss i mer än två år nu. Mannen och jag jobbar mycket så att han hjälper oss är underbart och värt vartenda öre. Det var dock så synd om honom denna vecka. Och jag skrattar lite nu i efterhand.

Innan vi lämnade hemmet så drog jag av alla våra sängkläder för att det skulle tvättas. Allt låg kvar på sängen i en villervalla för jag hann inte ta ner det till tvätten i morgonstressen.

När jag kom hem hade Ben bäddat våra sängar, MED det smutsiga. Men förlåt!! Ben är så, han ser liksom vad som behövs göras och är som en liten hustomte. Ser han en hög ren tvätt viker han den. Är soporna fulla så tömmer han. Du förstår, han bara gör det. Ljuvligt.  Ibland kanske han får se för mycket, kolla detta inlägget (<–länk) om vad som kan finnas i vår tvätthög…

I början kände jag mig misslyckad som hade städhjälp. Varför hann inte jag som alla andra och hade ett perfekt hem? Nu ser jag det som en god investering i familjen. Som du vet är jag iväg väldigt mycket i jobbsammanhang. Och när jag är ledig vill jag njuta med mina kära. Vad tycker du om städhjälp?

Nu ska jag njuta av Mira en stund så hörs vi senare idag

Kärlek till dig du är så himla värdefull för mig <3

Städhjälp

Mira sitter med sin oboymustasch och tränar på att skriva på Word för det har hennes fröken Annelie sagt att hon ska göra. Ska jag be henne skriva ett blogginlägg till dig kanske?

21 svar till “Städhjälp?

 1. Åsa skriver:

  Jag vill ha städhjälp, sä länge de som gör det för oss tjänar bra, inga svartjobb och skit!
  Men jag vill inte hålla på och plocka undan, jag behöver mer en fe tror jag 😂
  Grattis till den söta modellen förresten!

  1. Fnulan skriver:

   Här är det en kille med företag annars hade jag inte velat ha hjälp. Nä fy för att uppmuntra svartjobb som inte inbringar en trygg framtid med pension med mera.
   KRAM och TACK

 2. Jenny skriver:

  Upp till var och en. Åh tänk nu har Ben ett arbete. Jag är flr feg att släppa in någon i detta lorthål 😉😂

  1. Fnulan skriver:

   Hahaha ja men jag städar innan ha kommer =)

 3. Anette skriver:

  Absolut inte….jag har städerska. Då har jag tid att göra det jag vill när jag är ledig och ingenting om jag vill det. Jag betalar ju för en tjänst. Kram Anette

  1. Fnulan skriver:

   Ja nu har vi turen att ha råd. Eller rättare sagt, vi tar oss råd. Lite mindre snabbmat varje månad så =) KRAM

 4. Christina Frisberg skriver:

  Jag skulle gärna ha en städerska, men mannen är för snål, och tycker han kan göra det själv nu när han pensionerat sig Hmmm 😉 Jag har ju börjat fatta att han antingen städar med solbrillorna på eller behöver en blindhund, vi verkar inte ha samma krav på städningen i alla fall 😉 , jag skiter i det i alla fulla fall, för jag orkar inte fortsätta med mitt städande & pedanteri som när jag var yngre & hade huuuur mycket energi som helst. dottern som bor i Spanien & är Lyxhustru har städerska varje Fredag, & då har hon & sambon middagsdate på restaurang, hon arbetar inte & barnbarnet som fyller 5 år snart är i skolan om dagarna, sååå skulle jag haft det när jag var yngre, så skönt att ha lite härlig/värdefull egentid på tu man hand innan man hämtar barnet på skolan & går hem till en nystädad våning. 🙂
  Kramar från kärringen i Norrköping. 🙂 <3

  1. Fnulan skriver:

   Hahaha dessa män och städning 😉 Min man fattade grejen, antingen gör vi det tillsammans eller lejer vi ut det =)) KRAM

 5. J skriver:

  Vi har för mycket på agendan för att hinna allt! Någon annan får ett jobb…kallas win win och I löve IT!

  1. Fnulan skriver:

   JAAA exakt så!! Kram

 6. Tess skriver:

  Skulle verkligen behöva det, men det kostar ju en slant. Jag vill ha kliniskt rent och städar jämt, tänk om man kunde få hjälp med storstädningen och mer tid med familjen. Här är det i princip dessutom bara jag som städar, kanske borde övertala mannen att han skulle få en piggare och gladare fru hemma om vi fick lite hjälp 💕

  1. Fnulan skriver:

   Ja tyvärr kostar det men jag känner lite som så att jag jobbar 150% med både jobb och blogg så det fungerar för oss. Jag hoppas att du får hjälp <3 Säg till de där hemma att "Happy Wife-Happy Family"
   KRAM

 7. Madde skriver:

  Har absolut inga problem med en städhjälp. Det var nog många som tackade lilla Rut då hon kom 🙂 Även jag. Sen vet jag att många hänger upp sig på det, men i min värld kan jag inte förstå hur det kan vara mer ok att lämna barnen på förskolan för att städa, än att umgås med barnen och låta någon annan städa 🙂

  1. Fnulan skriver:

   Haha så sant för visst är det många som gör så =) Kramen mer RUT till folket!

  2. Louiloo skriver:

   Det handlar inte i de flesta fall om att lämna barnen längre på förskolan för att vara hemma och städa. Förskolan är till för att vara underreden föräldrarna arbetar. Inte städar. Det som stör mig och många andra är att jag och andra är med och bekostar er städhjälp. De människor som inte har råd att anlita städhjälp är ändå med och bekostar er. Hur blir det rätt?

   1. Fnulan skriver:

    Nu får du gärna förklara vad du menar? Jag tycker ju att vi ger en person ett arbetstillfälle så att han till exempel slipper gå på a-kassa eller bidrag. Eller i många lägen hade kanske många betalats svart som är än värre. Jag gissar att du menar med RUT bidragen. Förhoppningsvis är staten sett de goda effekterna av de ökade arbetstillfällen.

 8. Louiloo skriver:

  Hej Fnular. Precis de argument du beskriver nu är de man brukar höra som positiva effekter avseende RUT-avdrag men tyvärr stämmer det inte. (finns givetvis många studier om detta och man hittar det svar man önskar 😉
  Rut avdragen kostar staten så otroligt mycket mer än de jobb dem genererar.
  De människor (ja, det finns alltid undantag) som nyttjar rut hade likväl haft råd att nyttja dessa tjänster oavsett.
  Det finns ingeting som visar att rut skapat fler jobb bland lokalvårdare, jämfört med hur många jobb som skulle skapats om andra sektorer subventionerats på samma sätt. Jämför du det mer offentlig sektor så hade fler jobb kunnat skapas bland vårdpersonal om staten använde kostnaderna till anställningar inom sjukvård. Rut-avdraget har inte heller minskat varesig efterfrågan eller utbud på svartjobb.
  Det är ju super om fler jobb skapas inom lokalvårdare men varför skall denna tjänst, städningen i ert och andras hem bekostas av andra skattebetalare?
  Många använder även rut-avdrag till läxhjälp. Jag ifrågasätter återigen varför vi skattebetalare skall betala läxhjälp till redan bättre ställda familjer istället för att dessa pengar hade gått rätt in i skolan och använts till fler resurser.
  Jag ser absolut inget fel i att ha städhjälp (eller andra hushållsnära tjänster) varje vecka, månad eller vad man väljer utan det jag ifrågasätter är varför en sådan ”lyxtjänst” skall bekostas av andra. Vill man ha det får man betala det själv anser jag.
  Sen var även mitt svar till Madde som skrev att de som väljer att städa själva har barnen på förskolan istället… Något av det dummaste jag läst på länge. Dessutom svarar du på den kommentera att det är många som gör så? Hur menar du då?
  Rut pengarna kommer ju inte heller från ”nya” pengar utan tas från ångan annanstans.
  Man kan kalla det omvänd Robin Hood politik…

  Du efterfrågade vad vi tycker och såhär tycker jag! 🙂

  1. Fnulan skriver:

   Åh men vad bra. Jag behöver veta därför jag ville att du skulle förklara 🙂 bra!!!
   Jag har jobbat på förskola i 12 år och det var massor med föräldrar som hade barnen där och berättade att dom varit hemma och städat. Jättevanligt. I alla fall när och där jag var.
   Såna som dig behövs för att lyfta att det finns en baksida. Tack!

   1. Louiloo skriver:

    Va tråkigt att ni hade så många som gjorde så.
    Förskolan är ju en pedagogisk omsorgsplatser för våra barn och redan alldeles för stora barngrupper. Hade föräldrar hämtar och lämnar i anslutning till arbetet hade ju barnen som faktiskt har behov fått mindre grupper.
    (Ja, jag kan ibland låta lite som en pk-nörd) 😜
    Kul att du mottog mitt inlägg positivt!
    Vi har ju olika syn på saker.
    Ha en bra dag och hoppas lilla Mira haft en kul fotografering!

    1. Fnulan skriver:

     Ja men gud, jag tycker att det är jättebra att jag får andra synsätt på saker och ting =) Jag lär mig massor med bra saker av mina läsare så absolut ingen fara =)) Jag som tackar!!! Det ligger massor i det du säger och jag förstår dig. Kramen och ha en fin vecka

   2. Madde skriver:

    Eftersom inlägget även var till mig så VET jag många som hade barnen på förskola medan dom städade hemma. Rätta mig gärna, men visst betalar även dom som inte har barn den oxå via skattsedeln?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.