Allvar & Debatt

Flyktingpolitik

Flyktingpolitik

Ja, alla dessa flyktingar som kommer till Sverige och tar våra arbeten, resurser i skolan, boende och kostar så fruktansvärt mycket pengar. MINA SKATTEPENGAR. Varför ska vi i trygga fantastiska Sverige behöva dela med oss av våra pengar och vår välfärd? Varför ska vi ta ansvar för personer i nöd och se till så att de Mänskliga rättigheterna följs? Det är inte vi som är i krig. Vi kommer inte att drabbas för vi är SVERIGE.

Jag är trött på att läsa och höra ovanstående påståenden. Och vet du en sak. Sverige kan drabbas. Även om du inte tror det så kan det ske. Jag förstår att det är lättare att leva kvar i en bubbla av perfekta landet Svensson. Det är hårt att många uttrycker sig med ord som ”djävla flyktingar”. Det är inte deras fel att vi Sverige släppt in dom. Kan vi inte istället klaga på politikerna och inte på människorna som kommer i nöd? Det är lätt att ha åsikter och anklaga fel människor istället för att gå till den rätta källan. Och du som tycker att vi har fel flyktingpolitik, du har världens chans att påverka vårt fantastiska Sverige genom att rösta på ett parti som står för dina värderingar. Jag delar dom inte.

Ofta får man läsa och höra till exempel:
– Ja, men dom kommer hit och förstör vår trygghet, bråkar, slåss, gör att våra barn är rädda och kvinnorna inte kan gå ut med risk för bli våldtagna. Kolla bara all media så mycket som händer… 

– Ja, men för alla svenskar är så perfekta!  Media väljer oftast vad som skrivs. Alla är inte kriminella som kommer hit, men det finns dom som är det. Precis som det finns bland oss svenska medborgare.

Vi blir inte fattiga för att vi hjälper. Vi kommer att blir rika på kärlek och tacksamhet. Framförallt så överför vi fantastiska värderingar till våra barn genom att visa att alla är värdefulla och värda ett drägligt liv. De som kommer hit och skapar kaos och oreda, fundera på var dom kommer från. Vad har dom sett och varit med om? Vore det inte underbart att kunna välkomna dom in i den Svenska tryggheten och lära dom hur vi gör i vårt så perfekt land där rasister och stollar får styra och ställa. Vi anser att USA är galna som valt Trump som President, men vart är vi själv på väg?

Det kostar pengar men ger dubbelt tillbaka. Jag tror på Karma, gör du? Nästa gång är det kanske du och jag eller våra barn och barnbarn i perfekta Sverige som sitter i skiten. Då kommer i alla fall jag tacka gudarna där uppe för att jag var god en gång i tiden!
2
yes

14 svar till “Flyktingpolitik

 1. Madde skriver:

  Kan bara hålla med dig. Blir så ledsen på den här diskussionen och allt är inte svart eller vitt.
  Jag är stolt över att bo i ett land folk flyr till och inte från.

  1. Fnulan skriver:

   JA det är jag med! KRAM

 2. Linda skriver:

  Håller med dig!Däremot kunde våra politiker vara duktigare på att ta hand om dem och implementera dem bättre i vårt samhälle så att dom inte hamnar utanför :/ Mycket av det som hänt är politikernas fel dom tänkte inte riktigt färdigt känns det som. Alla är lika värdefulla!

  1. Fnulan skriver:

   Absolut!!! Helt rätt! Jag tycker bara det är så synd att många riktar sin ilska mot fel personer- KRAM

   1. Linda skriver:

    Ja exakt så himla tröttsamt verkligen! Här är en annan sak som är sjukt tröttsam:/
    http://hummingbird.blogg.se/2017/april/att-hanga-ut-andra-bloggare-vafan.html

    1. Fnulan skriver:

     Ja jag läste om det hos Emma, GALET””

 3. Linda skriver:

  Kärlek till dig ❤️❤️❤️❤️

  1. Fnulan skriver:

   <3 <3 <3

 4. Diana skriver:

  Jag älskar dig för det här inlägget. En otroligt fin medmänniska är vad du är! Tack 💜

  1. Fnulan skriver:

   Åh tack hjärtat!!!!! <3 Dito

 5. Haderittan skriver:

  Efter WWII gav Sverige ett lofte att hjalpa flyktingar sa det ska vi sta for. Det kan galla oss nasta gang.

  1. Fnulan skriver:

   Ja!!! Och hur många svenskar har inte flytt vårt land? Kram

 6. Nina skriver:

  Underbart skrivet, håller med varenda ord. Tack ❤

  1. Fnulan skriver:

   Tack Nina!!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.