Allvar & Debatt

Ställa upp

Ska man STÄLLA UPP för sin partner?

Jag läste ett intressant inlägg hos Hejhej vardag om att det är viktigt att komma igång med sex efter en förlossning och att man med andra ord ska ställa upp. Det var inte Louise som tyckte det utan det är något hon hört många säga.

Jag får ont i kroppen och knoppen när jag hör att det är så man ska lösa ett ”problem”. Men på riktigt, brrrr…..
För många härans år sedan gick jag till en sexterapeut som sa stopp och belägg när hon fick höra att menade att jag borde ställa upp med mitt ex och att jag försökte göra det också…

Då sa hon något som satt som en smäck i huvudet på mig:
– Att ställa upp för sin partner är som att göra en slags våldtäkt på sig själv. Det ger bara en ond spiral och ger mer ångest… Och då blir sex förenat med något som gör att man mår dåligt psykiskt och ännu mindre sex vill man ha då.

Ja, det låter vettigt! Har man sex fast man inte vill är inte det detsamma som att bli våldtagen om man ska hårdra det?

En annan sak som hon sa till mig som sitter djupt är att det är jättefarligt för sexlivet att bli ”mamma” eller ”pappa” till sin partner. Jo det är egentligen inte så konstig, man vill inte ha sex med en förälder…

Att ha sex snabbt efter en förlossning låter fruktansvärt för mig. Kroppen har varit med om ett trauma, man är trött och all fokus ligger på att överleva och se till att ens nyfödda också gör det. Äta och sova är livsviktigt. Sex, NOT.

Ställa upp

Hur mycket jag än älskar denna man så skulle jag aldrig ”ställa upp”

4 svar till “Ställa upp

 1. J skriver:

  Så klokt skrivet! I fasiken vill jag ha sex m någon som ställer upp.
  Ska det bli något bra ska båda vilja, det tror jag på.

  Ha en fin valborg o akta dig för elden! 😊

  1. Fnulan skriver:

   Eller hur!!! Jag var inte ens vid bålet i år, orkade inte :))) KRAM

 2. Åsa skriver:

  Nä fy farao, sex ska ju vara skönt och galet!
  Jäklar om min man gick och ställde upp för att slippa sura miner, hade varit riktigt jobbigt…

  Och vi har haft jättelånga uppehåll kan jag meddela, så kan det bli utan att det måste bli så stor affär av det!
  Vi är ändå vi!
  Kram Åsa

  1. Fnulan skriver:

   JA exakt, vi är vi ändå! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.