Allvar & Debatt

Assistansbranschen till Institutionerna

Jag vill inte jobba i denna assistansbranschen….

Ibland jobbar jag i världens sämsta assistansbranschen men med de mest fantastiska människorna. Ja, det är faktiskt så.

Om du tittar på alla neddragningar Försäkringskassan gör för de redan svaga så förstår du. Varje dag i dessa människors liv är en kamp mot draken- myndigheten.
För att vara sjuk eller ha en funktionsvariant måste du vara frisk! Frisk för att orka strida.
Det är föräldrar som ska ta fullt föräldraansvar
för barn upp till dom är 18 år. Jo det är nämligen normalt föräldraskap att mata sitt barn eller hjälpa dom i duschen fram tills myndighetsdagen.
Det är maka/make som ska sköta tillsynen till sin sjuka partner hela natten då det heter ”I nöd och Lust”. Jo, det är nämligen normalt att begära av en partner som dagen efter ska orka sköta sitt arbete. För du ska INTE tro att Försäkringskassan uppmuntrar till anhöriganställda. Nej nej nej, dom jagas som vilda hundar och alla ses som fuskare och banditer.

Idag är jag arg så att jag kokar och så fruktansvärt ledsen inombords. Jäkla nötter det finns…. Jag skulle vilja gå upp i ringen mot de beslutsfattarna som gjort så att vi gör Sverige till ett institutions land igen. Jag lovar att jag vinner med knock out eftersom jag kommer att slåss för många därute som inte kan ta fighten själv.

Fy fasiken att man kan sticka huggtänderna och klorna i de som redan ligger. Och blä för att vi i Sverige ändrar på en assistansreform som hela världen är imponeras av och ger MASSOR av människor livslust, livskvalitet och en normal vardag som vi andra utan en funktionsvariant har.

Fy fan….
PUNKT

13 svar till “Assistansbranschen till Institutionerna

 1. Malin Björck skriver:

  Tack för att du tar strid för oss som ofta själva inte orkar💜

  1. Fnulan skriver:

   Idag är jag extremt ledsen och nerslagen av alla dessa indragningar. Jag kämpar gärna men vet inte hur jag ska kunna strida… STOR KRAM du är min hjälte

   1. Malin Björck skriver:

    Bara genom att ta upp det här på din blogg och andra sociala medier, så tar du vår strid.
    Du ger röst åt oss som finns men som många struntar i.
    Det hjälper mer än du tror, om inte annat att veta att det finns folk på vår sida💜

    1. Fnulan skriver:

     Stort hjärta till dig!!

 2. Mikael Särnmark skriver:

  Jag vill tacka för ditt fint formulerade inlägg. Vid nuvarande tidpunkt fungerar mitt liv jätte bra tack vare den personliga assistansen, men nästa gång jag ska bedömas om ett och ett halvt år kommer jag ”klättra på väggarna” av oro. Jag kommer att skriva dygnet runt på Facebook, ty strax efter fyller jag 55 och då kommer jag inte ha tiden på min sida för att överklaga om det blir ett negativt besked. Men ändock ser jag inte så mörkt på framtiden. DET SKALL BLI BÄTTRE.
  Det enda sättet att få till stånd förändring är att alla ”funkisar” och andra protesterar högljutt och ihärdigt. Då måste regeringen fatta vad de sysslar med. Om de inte fattar byter vi regering. Det är svårt att säga du ska inte rösta på Socialdemokraterna eftersom jag vet att de flesta med funktionsnedsättning röstar på S. Det känns ju lite som att svära i kyrkan, men om det är enda sättet så tycker jag det är ok.

  1. Fnulan skriver:

   Vad glad jag blir när jag läser att du har det bra!! Det är du värd! Ledsamt dock att du redan nu ska behöva oroa dig för vad som komma ska. Jag såg att det debatteras högt och vilt nu och att de kan ske saker efter sommaren. Jag håller alla tummarna. För som det är nu så skäms jag över Svenska beslutsfattare…
   All kraft till dig och jag hoppas att du får hjälp av ditt assistansbolag när du behöver den.
   kram

 3. Dan skriver:

  Tack för att du står upp för alla funkisar.
  Jobbar själv som anhörig assistent till min fru på halvtid, sjukskriven resten av tiden. Har själv 5 diagnoser där fibromyalgin är den som är jobbigaste. Har blivit nekad halv sjukersättning och nu ska dom se till att jag ska arbetsträna efter att dom dragit ner hennes timmar med Assistans från 10 till 8 Tim. Hon har en sällsynt sjukdom som bara går åt ett håll och det är till det sämre. Vete tusan hur det kommer att lösa sig. Tack för att du står upp för alla.

  1. Fnulan skriver:

   Åh men Dan, aj mitt hjärta!! Jag möter dagligen människor som dig som bara vill få vara ett stöd för sin partner eller sitt barn. Ni är HJÄLTAR! Jag är bara ett stöd och verktyg för att göra det lite lättare i vardagen med att hitta rätt assistenter och utbilda dessa.
   Utan anhöriga och andras stöd hade de med funktionsnedsättning haft det svårt. All Cred!!!
   Jag är ledsen att du inte heller får det stöd du behöver. Det är sorgligt och jag blir så arg.
   Jag finns här om du undrar över något eller bara behöver lite stöd.
   Kram om din fru från mig och klappa dig själv på axeln! Du är grym.

 4. J skriver:

  Tack Malin! Skulle behöva en som dig nära mig. Borde dra ner på takten men kan inte har inte råd. Min dubbeldiagnos är ett helvete o leva med. Får ingen hjälp. Fått avslag på bostadsanpassning m.m vet du Malin, du borde bli politiker o vara mitt i smeten o förändra. Önskar jag kan men måste ha ork till jobb o ta hand om vardagssysslorna. Heja Malin!! Kram

  1. Fnulan skriver:

   Tack fina Jennie, jag hade gärna hjälpt alla jag hade kunnat. Men politiker vill jag absolut inte vara. Nä fy, då handlar det bara om pengar och inte om människorna som vi ser i detta fallet. Men skrika kan jag =)
   KRAM

   1. J skriver:

    Fortsätt gapa o svär, det är bra att det hörs. Jag höjer rösten för våra barn o deras rättigheter. Vi kämpar tillsammans för ett samhälle som inkluderar! Stor kram

 5. Helena skriver:

  Ett jättefint inlägg!

  1. Fnulan skriver:

   Tack Helena!! Jag som tyckte att jag svor och var för arg <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.