Familj

En hand full med Vintergäck

Det har tagit emot att skriva detta inlägg. Jag har inte vetat hur jag skulle forma orden. Jag vet bara att jag vill berätta för er eftersom mitt liv har förändrats. Mitt liv har förlorat en generation som varit viktig. Min enda tanke är….

… Min mamma har förlorat sin mamma….

Det smärtar och det gör så ont.
Sorgen drabbade min älskade mamma och kommer att drabba mig om tiden har sin rätta gång. Mina barn kommer att förlora sin mamma. Det smärtar så hårt så att jag knappt kan andas.
Dödsångesten håller mig i sitt järngrepp.

Min mormor 91 år somnade in en måndagskväll, den 17 februari. 

Det är verkligheten i mitt liv. Orden har inte kommit till mig inte förrän nu. Jag ville att den värsta sorgen skulle få lägga sig först innan jag berättade. Idag förstod jag att den nog aldrig försvinner helt.  Den finns där i alla minnen.

När jag skulle åka för att ta farväl gjorde jag det i ensamhet tillsammans med Cornelia när de andra tagit sitt farväl. Den tiden behövde jag. Bara Vi. Min mamma bad mig om en enkel sak, hon ville att jag skulle plocka med mig vintergäck från trädgården, min mormors favoritblomma. När jag plockade de små gula underverken till mormor grät jag. För varje blomma tänkte jag speciella minnen om henne. Små saker som är av betydelse för den jag är.

Livet går vidare, dock mycket fattigare….. 

Idag är det dagen som betyder ett farväl, den dagen då jag ska finnas vid min mammas sida för att visa mitt stöd. Vi ska sörja tillsammans och vi ska minnas.
91 år ska firas under en liten stund i en blomsterprydd och vacker kyrka.
Och ikväll ska jag bjuda min familj på mormors kakor. Traditioner är viktiga att föra vidare.

Ett ömt möte mellan Gabriel och gamlamormor för någon månad sedan.

 

70 svar till “En hand full med Vintergäck

 1. Jill skriver:

  Du finns i mina tankar idag vännen
  Ge din mamma en fantastiskt stor kram
  Om en tid kommer minnena vara fulla av ljusglimtar <3. Kram <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack fina Jill <3

 2. stina skriver:

  Gumman ♥♥♥♥
  Sänder massa styrka till er ♥♥♥♥

  1. Fnulan skriver:

   Tack Stina <3

 3. Catta skriver:

  Sänder en stor cyberstyrkekram till er alla <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack Catta, det värmer <3

 4. Jenny skriver:

  Sorgen försvinner aldrig, men vi lär oss leva med den.
  Kram till dig ❤

  1. Fnulan skriver:

   Det är nog så Jenny <3

 5. Nina skriver:

  Beklagar sorgen ♥
  *massa styrkekramar*

  1. Fnulan skriver:

   Tack Nina, kärlek till dig <3

 6. Tommy skriver:

  Beklagar sorgen vännen! <3

  Massor med kramar til dig och underbara familjen!

  1. Fnulan skriver:

   Tack min vän <3

 7. Putzi skriver:

  Sänder en famn full med kramar <3

  1. Fnulan skriver:

   <3 <3 <3

 8. Sara Svensson skriver:

  Många kramar till dig och din nära, min fina! ♡♡♡♡♡♡♡♡♡

  1. Fnulan skriver:

   TAck det känns skönt med extra stöd <3

 9. Maria skriver:

  Beklagar sorgen ❤
  Sänder en massa styrkekramar & kärlek!

  1. Fnulan skriver:

   Tack Maria, när vi ses ska du få krama lite extra!

 10. Lena Lindgren skriver:

  Beklagar sorgen, tänker på er och skickar massor av styrkekramar <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack Lena <3 Fint av dig att skriva <3

 11. Susanne skriver:

  Vad vackert skrivet! Kram och hoppas ni får en fin stund i kyrkan idag <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack Susanne, inte lätt att sätta ord på sina känslor <3

 12. Popprinsessan skriver:

  Skickar en mängd varma kramar idag!
  Jag hoppas att alla fina minnen med din mormor lever vidare och plockas fram då och då från minnesbanken. På så sätt kommer en del av henne att fortsätta vara med dig.
  Jag hoppas att du får extra många kramar idag från nära och kära.
  <3 Önskar dig en fin dag i sorgen!
  Mängder av kramar!

  1. Fnulan skriver:

   Vi ska ta vara på dagen och minnas <3

 13. Lena W skriver:

  Varma kramar från mig till dig i din sorg

  1. Fnulan skriver:

   Tack Lena <3

 14. Beklagar sorgen fina Malin! 🙁
  kram

  1. Fnulan skriver:

   Tack Evelina <3

 15. Anna-Lena i Frankrike skriver:

  Beklagar verkligen.

  Jag VET hur jobbigt det är… Mina farföräldrar gick bort med 5 månaders mellanrum för 7 år sen och det går inte en dag utan att jag tänker på dom, i början blev jag ledsen men nu är det bara goa minnen och jag tänker på dom och blir glad istället. Jag skriver inte det här för att prata om mig men för att säga att det kommer att bli bättre =)

  Och idag kommer att vara den jobbigaste dagen av alla, men du kommer förmodligen också att känna en viss lättnad i morgon.

  KRAM!

  1. Fnulan skriver:

   Tack Anna-Lena för att du skriver och delar med dig. Det värmer att höra att det blir bättre. Massa kramar

 16. mosternettan skriver:

  Tänker på dig idag, skickar en styrkekram och önskar er en fin stund i kyrkan ♥

  1. Fnulan skriver:

   Det blev en väldigt fin stund. Tack!

 17. sofia208 skriver:

  Kan inte annat än att skicka massor av varma kramar till dig mitt i sorgen Fnulan! <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack fina du <3

 18. Carina skriver:

  Tänker på er extra mycket idag!! Ta hand om varandra!

  Kram, Carina

  1. Fnulan skriver:

   Tack Carina <3

 19. Jenny N skriver:

  Kramar i massor ❤️

  1. Fnulan skriver:

   Tack Jenny! Kram

 20. Marie-Louise skriver:

  Så vackert du skriver mitt i sorgen <3 Beklagar er stora förlust och sorg <3 mitt varma deltagande till er alla <3 Kram

  1. Fnulan skriver:

   Tack Marie-Louise <3 <3

 21. Ingela skriver:

  Hej stackars dig,när något sådant händer känns det som man ska gå sönder.Vi är ganska märkliga som människor,vi klara att gå vidare.Men livet blir aldrig riktigt desamma.Tänker på dig.kram

  1. Fnulan skriver:

   Sant… det blir lite fattigare men rikare på minnen <3

 22. Decdia skriver:

  Kram på dig!
  Hoppas det blir en fin dag med ett vackert avsked.

  1. Fnulan skriver:

   Ja det blev så fint <3

 23. Christina Frisberg skriver:

  <3 Sänder över massor av kärlek, mod och styrka att orka med alla känslorna som du kommer att genomgå den närmaste tiden, när sorgen drabbar oss så är vi aldrig beredda att ta emot den, även om människan som gått bort är över 100 år, eller har varit svårt sjuk länge, vårt sunda förnuft säger till oss att det är livets gång, och att personen slipper att plågas mera om den kanske haft mycket smärta osv, men vad sunda förnuftet säger till oss är inte vår själ beredd på att hålla med om för där har vi alla våra känslor som för alltid kommer att känna en längtan och sorg och förlust över att någon vi tyckt så mycket om och som varit en så betydelsefull person för oss inte finns med oss längre.
  Var rädd om dig Fnulan och tillåt dig själv att vara ledsen, och ta tillfället i akt att prata med dina nära och kära om döden och känslor/sorg, för allt för ofta så gömmer vi undan våra känslor, för vi tror att vi kanske skonar de runt omkring oss, men sorgen finns där ändå, och din familj och dina vänner vill hjälpa dig att dela sorgen med dig och hjälpa dig att bära den.
  MASSOR AV KRAMAR Christina

  1. Fnulan skriver:

   Tack Christina!! Dina ord värmer mitt hjärta <3 du är fin du

 24. Många stora & varma kramar <3 Det är så fruktansvärt att förlora någon som man älskar så innerligt.. KRAM

  1. Fnulan skriver:

   Tack Jenny!! <3

 25. Linda skriver:

  Sorgen när den är som värst, när man förlorar någon nära. Det känns djupt och känslan finns alltid kvar även om du kommer att lära dig leva med den.
  Massor med styrkekramar fina vän <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack fina Linda <3

 26. Frida skriver:

  Beklagar! ♥♥♥ Har turen och lyckan att ha min mormor och morfar kvar i livet! Fasar för dagen då jag inte längre har det.. Kramar i massor!

  1. Fnulan skriver:

   Tack Frida. Krama dom lite extra!

 27. Åsa skriver:

  Jag vet precis hur du känner…jag förlorade min pappa den 29 januari. Jag och min bror vakade vid hans sida och var där när han drog sitt sista andetag. För drygt två veckor sedan hade vi begravning. Bland detvärsta jag varit med om även om det var en vacker och stämningsfull ceremoni. Men det är först nu tomheten kommit och jag kommit till insikt att jag verkligen aldrig mer få se honom i livet igen. Livets och naturens gång, javisst. Men det gör ont!! Kram till dig och din familj!

  1. Fnulan skriver:

   Åsa jag beklagar verkligen din förlust. Jag kan inte tänka mig ett liv utan mina Föräldrar. Finns liksom inte. Hoppas att du får ro med din sorg. Kramar i mängden!

 28. ✫ Fru Eriksson skriver:

  Beklagar från djupet av mitt hjärta 🙁

  /Kramar Om

  1. Fnulan skriver:

   Tack kära frun <3

 29. Meekatt skriver:

  Älskade vän! <3 Finns inga ord…

  1. Fnulan skriver:

   Tack min älskade…. <3

 30. Lisbeth skriver:

  Ord som tröstade mig när jag förlorade min syster i cancer: Jag har varit med om dig, därför kan jag aldrig förlora dig….
  Varma kramar// Lisbeth

  1. Fnulan skriver:

   Åh vad vackra ord!! TACK!

 31. Marie skriver:

  <3 Vet hur din känner. Miste min mormor OCH mamma med 2 års mellanrum. Det är så fruktansvärt. Minnena är de viktigaste, och med tiden lär man sig att tänka på allt positivt som funnits. Det hemska, det onda, och smärtan kommer aldrig försvinna, men man lär sig att leva med det. Styrkekramar till dig min fina fina bloggvän <3 Kram

  1. Fnulan skriver:

   Åh, mitt hjärta blöder för dig <3 Tack för att du berättar <3

 32. Hörni skriver:

  Så fint skrivet. Massa kramar till dig!

  1. Fnulan skriver:

   Tack <3 <3

 33. Therese skriver:

  Jag beklagar verkligen 🙁 Jag förstår att sorgen är tung men ni gör det enda rätta, ni stöttar varandra, har kak-kalas och minns din mormor! Vad härligt att du fick så många fina år med din mormor ❤️ STOR STOR KRAM!

  1. Fnulan skriver:

   Tack fina Therese!

 34. Ameon75 skriver:

  Fina du beklagar sorgen! För några år sedan gick min mormor oxå bort bara 69 år gammal.. Hastigt pga en blodpropp i lungan. Saknar henne enormt även om vi inte träffades så ofta eftersom de bodde i Serbien. Men jag minns henne med glädje, drömmer om henne ibland och jag tror hon vakar över mig. Du vet när man ser nåt i ögonvrån men där är inget när man tittar efter. Stor kram till dig och din familj

  1. Fnulan skriver:

   Tack finaste! Hon var dig nära hjärtat trots avståndet, det är bevis på kärlek <3 KRAM

 35. Kim skriver:

  Vila i frid! ❤️ beklagar sorgen.

  1. Fnulan skriver:

   Tack Kim <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.