Gabriel

När Gabriel får välja…

--- Pressresa i samarbete med Stena Line---

Det gick bra med en femtonåring i Tyskland. Trots att hans telefon fick bada i Hansedom, allmänt dålig internetuppkoppling och flickvännen var flera mil ifrån honom så överlevde han och tackade för en fantastisk resa.

När jag ber Gabriel att lista sina favoriter så är han tydlig med en sak, det var historian som lockade mest, och såklart att få vara med sin mamma 😉

Här kommer hans favoriter:

1. Hitlers semesterortsbygge ”Kolossen i Prora” som ligger utanför Binz precis nere vid den kritvita stranden. Här skulle 20.000 gäster bo, alla med havsutsikt. Bygget är 4,5 km långt! Förstår ni så långt det är? Hitler fick aldrig färdigställt det eftersom världskriget startade. Idag står det som ett spöklikt monster, jag önskar att jag hade kunnat förmedla känslan jag fick när jag var där, skrämmande och kalla kårar längs ryggraden. Tyskarna har vid flera tillfällen försökt sig på att riva stället men inget fungerar, inte ens sprängning! 

2. Rasande Roland, en järnvägslinjen från Putbus till Göhren (24,1 km), via orterna BinzSellin och Baabe. Sträckan drivs med historiska ånglok och vagnar, somliga 100 år gamla. Det var lite läckert att sitta i de gamla vagnara och känna doften av riktig ”tåglukt”.  Vi åkte en sträcka, hoppade av och åkte tillbaka. 

3. Att gå och titta i Stralsund och känna av historia och se den fina arkitekturen i den gamla hansastaden. Rådhuset och den fina Nikolaikyrkan från 1276 var otroligt maffiga. 

4. Strandpromenaden i Binz och staden med den fina och vita arkitekturen. Här kunde man lätt promenera till vårt hotel Seehotel Binz-Therme eller kunde man åka tåget in mot stan som var gratis och gick ett par gånger om dagen. Taxi kostade cirka 70 kr från centrum.

5. Segern i vattnet, Att han klarade av att ta sig in i ett fack på forsen på Hansedom =) och det olika rutschkanorna.

6. Sandskulpturfestivalen Binz. GALET häftigt! Det är så stora figurer och svårt att få med på bild. 

TACK TACK TACK Stena Line, Sembo och Twingly för att ni valde mig och sonen (familjen) som finalister på Bloggbussen goes bilsemester! Kvalitetstiden var det bästa…. Snart kommer Mira, mannens och mina listor också. Ni ska få se att utbudet i Tyskland-Rügen var stort och passade oss alla fyra trots ett åldersspann på 40 år <3
Ledsamt att det är över…

4 svar till “När Gabriel får välja…

 1. Ylva Vitorovic skriver:

  Kul att få se det hela ur Gabriels perspektiv. 🙂
  Och de där sandskulpturerna vad ju helt sjuk fina. Fattade inte riktigt grejen innan jag såg bilderna. Wow!
  Så fina bilder!

  1. Fnulan skriver:

   Det kommer fler bilder där ifrån för det blev en av mina favoriter med 😉 Puss vännen

 2. sofia208 skriver:

  Vad mycket ni har hunnit med och vad mycket olika saker det går att göra och vilt skilda världar det går att titta på där ni har befunnit er!

  Härligt att Gabriel var nöjd efter resan också och att det fanns massor av intressant och roligt även för en femtonåring 🙂

  Kram kram

  1. Fnulan skriver:

   Ja viktigaste att han var nöjd <3 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.