Coffee By Women

De starkaste ögonblicken på en resa för livet

I SAMARBETE MED ZOÉGAS

En resa för livet

Nu ska jag berätta om mina starkaste ögonblick under min resa till Kenya med Zoégas och projektet Coffee By Women. Det var en otroligt stark resa och jag fick ofta hålla tårarna tillbaka. Det var små saker som berörde mig, men de gjorde ett så stort intryck. Jag hade en aning om att det kunde bli så, men jag var nog inte beredd på känslorna som kom inombords. Så mycket kärlek. Jag är så otroligt tacksam för att jag har fått ta del av detta projekt som skapar så mycket möjligheter och bättre levnadsförhållanden för så många. Jag hade ingen aning när jag började arbeta med Zoégas i detta samarbete. Idag vet jag att min insats i projektet gör skillnad och jag kan inte med ord beskriva vilken fantastisk resa detta varit, inte bara till Kenya, utan för mig som person.

Börja med att se filmen, så förstår du min fantastiska känsla <3 Här får du också se Harriett som jag fick äran att intervjua.

Jag vill att du ska veta att Zoégas satsar MASSOR med pengar i detta projekt utan att du vet om det. Bara genom att du dricker det goda kaffet i Zoégas sortiment är du också med och gör skillnad.

Ett av de första stoppen var till en kaffeodling som varit med i projektet Coffee by Women länge. Det märktes för känslan av stolta kvinnor som mötte oss. Ägaren av denna farm hade nyss skadat sig allvarligt i en motorcykelolycka. Man såg att hon led, trots det var hon där och tog emot oss. Kvinnan tog mig i handen och sa att jag skulle följa med henne och se hennes gård. Det handgreppet kändes som att hon tog tag om mitt hjärta och kramade det hårt. För henne var det ett viktigt ögonblick, för mig ännu viktigare.

På samma gård fick jag plocka kaffebären med ett par kvinnor. Dessa härliga kvinnorna sjöng tillsammans med oss mitt ibland alla kaffeplantor. Så stolta, starka och lyckliga över livets gåva- LIVET. Dom hade sina finaste kläder och smycken på sig och när vi sa att dom var så vackra svarade dom alltid stolt:
-Because I´m worth it. I am working hard. 

Där var en kvinna som gjorde så att mitt hjärta svämmade över med känslor. Utan ett enda ord oss emellan möttes vi en kort stund. Vi förstod inte varandra men delade ett fantastiskt ögonblick som inte går att beskriva. Vi bara satt där och log i samförstånd och respekt. Det var magiskt… Jag såg i hennes ögon att hon var tacksam. Men jag var nog mer tacksam än henne. Hon gav mig insikt och kärlek.

Vi togs emot av styrelsen på en kaffeodling, de började med en bön för oss alla. Det var så vackert, respektfullt och fint. De ville oss väl, precis som vi vill dom det allra bästa.

Vi var i ett hem där syskon och kusiner tillsammans tog hand om varandra för att kvinnorna skulle kunna arbeta på odlingarna. Dom tog ett gemensamt ansvar. Där var en pojke som kallade på mig och ville ge mig en gåva. Han hade huggit ner ett sockerrör och delade detta till mig för att jag skulle få smaka och ha med mig på vägen därifrån.

Vi kom till en kaffeodling där säkert 30 personer stod och väntade på vår ankomst. De alla visade sådan stor tacksamhet och kärlek mot oss för det Zoégas gör med projektet Coffee by Women.

Intervjun med Harriett, min Harriett som är kvinnan ni ser på filmen. Hon var så stolt, vacker och tacksam för livet. Hon såg ljust på framtiden och berättade hur Coffee By Women förändrat hennes liv till det bättre med hjälp av den kunskap hon fått genom projekten. Harriett berättade att hon kan se en framtid för sina barn och barnbarn inom kaffeodlingen för att den nu genererar mer pengar och är en trygghet för framtiden. Projektet hade gett henne hopp. Lyssna mer på hennes ord i filmen <3

resa

Det som berörde mig allra mest var att jag kände att min del i projektet faktiskt hade betydelse och gjorde skillnad för människorna på plats. Jag fick både se och höra att det var inte bara ord, projekten med utbildningarna gör och har gjort skillnad på riktigt. Och att det är ett projekt som mitt hjärta slår hårt för och alltid kommer att göra.

Tack till Zoégas som utsåg mig till deras ambassadör för projektet och jag hoppas inte att detta är ett avslut utan en början av ett längre projekt.

Och jag lämnar Kenya med ett leende och fina minnen. Alla mina inlägg om projektet hittar du under kategorin Coffee By Women.

 

2 svar till “De starkaste ögonblicken på en resa för livet

  1. MonasUniversum skriver:

    Näst efter Optiker utan gränser-resorna så är det här det bästa jag har gjort/upplevt! Tänk att vi fick dela det tillsammans!

    1. Fnulan skriver:

      Ja helt fantastiskt Mona. Underbart och ett minne för livet. Och att du och jag fick tid med varandra och kissa i hål tillsammans =) KRAM bästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.